دو بال گشوده
هوشنگ سیحون، استاد معماری و رئیس اسبق دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران که به عنوان طلایهدار معماری نوگرای ایرانی شناخته میشود، درباره چگونگی طراحی سردر دانشگاه تهران گفته است: کوروش فرزامی از دانشجویان من بود که به سبب استعداد و پشتکارش در سالهای پایانی دانشجویی در دفتر من کار طراحی و معماری میکرد و در سال آخر دانشجوییاش این طرح را ارائه داد و مشغول اجرای آن نیز شد.
این بنا که به صورت بتن مسلح عریان (بتن آرمه اکسپوز) اجرا شده است، طوری که پایهها از کنار هم به بالا میروند؛ نمادی از آزادی و آزادگی و مثبتاندیشی است و اگر از دور به این سازه نگاه شود، پایه که نزدیک هم هستند؛ در بالا یک فضای باز شبیه طاق شکسته ایرانی را نشان میدهد که مبین بهکارگیری معماری اصیل ایرانی در این کار مدرن است.
سردر دانشگاه تهران نمادی از آزادی و آزادگی و مثبتاندیشی است، اگر از دور به این سازه نگاه شود، تصویر خیالی از بالهای دو پرندهای است که برای اوج گرفتن و برخاستن از زمین آنها را گشودهاند. در واقع علم و دانش به دو بال همانند شدهاند. به باور برخی دیگر سردر دانشگاه تهران نمادی از کتابی باز و گشوده در برابر دیدگان است که نشانگر ارزش خواندن، آموزش و پژوهش است.